Kidobnák Magyarországot az EU-ból!

Legalábbis Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter szerint ez lenne a megoldás arra, hogy megőrizzék a közösség összetartását és értékeit.

Az EU nagy kihívások előtt áll, a terrornak, a migrációnak, a gazdasági egyenlőtlenségeknek ösztönzőleg kellene hatnia a tagállamokra, hogy felépíthessenek egy “hatékonyabb Európát” – ezzel szemben mindenkin félelem látszik eluralkodni, s ezt a “bal-és jobboldali demagógok” csak erősíteni látszanak – nyilatkozta Asselborn a Die Welt-nek.

Kiemelte továbbá, hogy szerinte Magyarország okozza a legnagyobb aggodalmat, többek között a migrációs témával kapcsolatos állásfoglalása miatt.“Magyarország nincs messze attól, hogy tűzparancsot adjon ki a menekültek ellen” – jelentette ki, majd hozzátette, hogy ma semmi esélye nem lenne az országnak, hogy megszerezze az uniós tagságot, s ez mindkét félnek gondot jelent.

Emellett azt is megemlítette, hogy “felelőtlen és mélységesen Európa-ellenes eljárás” az, hogy Magyarország megpróbál egyenlőségjelet tenni a terroristák és a menekültek közé.

Az uniós tagság felfüggesztését célzó eljárás értelmében ilyesféle intézkedést csak a tagországok teljes egyetértésével lehet meghozni, s Asselborn szerint célszerű lenne a szabályokat úgy módosítani, hogy ne legyen szükség egyhangúlag támogatni egy-egy tagország felfüggesztését.

forrás:http://www.blikk.hu/

Szólj hozzá

admin