Kiszivárgott a titkos irat: ezért bukta el a Fidesz Hódmezővásárhelyt

Kiszivárgott a titkos kampányösszesítő.

Főleg a helyi fejlesztésekre építette stratégiáját a Fidesz az elvesztett hódmezővásárhelyi választások előtt, és ez is okozhattaMárki-Zay meglepő győzelmét – derült ki az atv.hu birtokába jutott, a Nézőpont Intézet által elkészített titkos kampányösszesítőből.

A dokumentum szerint a Fidesz kampánystábja többfajta üzenetcsoporttal dolgozott, és szinte kizárólag a helyi eredményekre helyezte a hangsúlyt. A párt több mint 150 témát juttatott el a választókhoz, ebből közel 100 foglalkozott helyi fejlesztésekkel.

Jóval kevesebbszer, nagyjából 30 alkalommal reagáltak az ellenfélre a kormánypárti stratégák. Az egész országra kiterjedő fideszes migrációs kampány alig, Soros György neve pedig egyáltalán nem jelent meg Hódmezővásárhelyen – pedig a kvótaszavazáson ebben a térségben volt a legmagasabb a részvételi arány. A választók a jelek szerint nem voltak vevők a pozitív üzenetekre, ez vezethetett a vereséghez. Nem csoda, hogy a héten a párt kommunikációjában újra markánsan megjelent ez az elem, Lázár János is megszólalt a menekültkérdésről.

Az atv.hu úgy értesült, hogy Fidesz kampánystábjának emiatt alakult ki az az álláspontja, hogy növelte volna a párt esélyeit, ha Hódmezővásárhelyen bevetik a menekülttémát is.

forrás

Szólj hozzá

admin