Követelőznek a migránsok! Felháborító, hogy mit akarnak!

Két migráns a menekültek visszaszállításáról szóló EU-török egyezmény érvénytelenítését kérelmezte az Európai Unió Bíróságánál – közölte kedden egy, az ügyet ismerő forrás.

Hirdetés

 

Hirdetés

A forrás megerősítette, hogy ez az első olyan eset, hogy migránsok pert indítottak a EU-török egyezmény ellen. Ugyanakkor hozzátette, a bíróság valószínűleg nem fogja befogadni a kérelmet.

 

A Görögországban tartózkodó két migráns, egy afganisztáni és egy pakisztáni állampolgár április 22-én nyújtotta be kérelmét az egyezmény hatálytalanítása érdekében.

Az EU-török migrációs egyezmény értelmében a március 20. után Görögországba érkezett illegális határátlépőket visszaküldik Törökországba, ezért cserébe az európai uniós tagországok legális úton átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyit a görög szigetekről visszaszállítanak Törökországba. Emellett az EU több milliárd eurónyi segítséget ígért Törökországnak.
Eközben az Európai Bíróság arról döntött, hogy az uniós tagállamok nem vehetnek migránsokat őrizetbe csak azért, ha a schengeni övezeten belül illegálisan lépik át az országhatárt.

Hirdetés

 

forrás:http://legfrissebb.info/
Hirdetés

 
Jófogás
Facebook-csoport · 140 478 tag
Csatlakozás a csoporthoz
 

Related Post