A következő megyékben viharra figyelmeztet az OMSZ

Nagyon meleg lesz a következő napokban, de több helyen vihar is kialakulhat.

Szombat

Változékony időben lesz ma részünk, az ország túlnyomó részén többórás napsütés várható, de helyenként élénk keleti szél kíséretében előfordulhat egy-egy zápor, zivatar.

Az OMSZ előrejelzése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 15, 20 fokra hűl le a levegő.

Vasárnap a napsütéses idő mellett délelőtt kevesebb lesz a felhő, délután már erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Kialakulhat több helyen zápor, zivatar, nagyobb számban a délutáni, esti órákban. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Hétfőn a sok napsütés mellett délelőtt többnyire gyengén felhős lesz az ég, inkább délután valószínűbb erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, szórványosan várható zápor, zivatar. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Egész hét végén frontmentes marad az idő, de időnként fülledtebbé válik a levegő. Ilyenkor nehézlégzés, múló rosszullét előfordulhat, alapvetően azonban csak enyhébb panaszok jelentkezhetnek. A zivatarokban romolhat az asztmások állapota, ajánlott lepihenni a vihar elvonultáig. Az UV-sugárzás a felhőzettől függően ingadozik, a déli órákban sokfelé meghaladja az erős fokozatot. Fontos a megfelelő bőrvédelem, akár 20 perc alatt is le lehet égni!Fotó: Illusztráció: Northfoto

forrás

Szólj hozzá

admin