0

KÜLFÖLDIEKET HÚZOTT LE PÉNZEL EZ AZ ÉTTEREM. 250 EZERÉRT ADTAK NEKIK 1 ÜVEG BORT, 2 SÖRT,É S EGY GULYÁSLEVEST, DE KATTANT A BILINCS!

Rajta kívül még 18 külföldit vertek át és húztak le hasonló összegekkel, összesen legalább 3 millió forint értékben.

Külföldi turisták átvágása és lehúzása miatt 13 embert előállítottak a belvárosi rendőrök. A nyomozók eddigi adatai szerint az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldit károsított meg a bűnbanda, akiktől legalább 3 millió forintot csaltak ki.

A június 10-én éjfélkora kerületi rendőrök több társzerv együttműködésével razziáztak a Váci utcai pubban. Tetten is érték az alkalmazottakat, amint két turistánál jóval az általuk ténylegesen fogyasztott érték felett számláztak.

A nyomozás során kiderült, hogy 2017. január 23-án éjjel egy koreai férfinek a szórakozóhelyen a fogyasztását követően 623 ezer forintos számlát állított ki a pincér.

A rendőrség fotói és videója a helyszínről:

Miután a turistánál nem volt ennyi pénz, elkérték a férfi útlevelét, bankkártyáját és egy bankautomatához kísérték annak érdekében, hogy a „fogyasztását” kifizesse.

Az elmúlt másfél évben, ugyanezen a helyen, hasonló módszerrel legalább tizenkilenc külföldi turistánál számláztak ki jóval a fogyasztott érték feletti összeget. Az adatok szerint az egyik vendég például 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért. Az okozott kár összesen meghaladja a 3 millió forintot.

Elfogásukat után a tulajdonost és a 12 alkalmazottat előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol csalás és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók négy férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.​

forrás

 

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.