Lárvákkal volt tele a magyar kórház padlója!

Magyarország — Négymillió emberre szinte semmit, 21-re viszont több százmillió forintot költött tavaly a társadalombiztosító. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) legfrissebb tanulmánya, az abcug.hu döbbenetes adatokat közölt: 59 betegre fejenként több mint 50, 21-re több mint százmillió forintot adtak, a rekorder kezelés pedig meghaladta a 280 millió forintot.

Dr. Bense Tamás orvos szerint a szervátültetések és az ahhoz kapcsolódó kezelések tartoznak a legdrágább klinikai beavatkozások közé.

Általában a legtöbb pénzt a különböző szervátültetések, és bizonyos ortopédia műtétek, mint például a gerincstabilizáló műtét, emésztik fel. Ezeket követik a daganatos betegségek kezelésének finanszírozása, illetve a különböző krónikus betegek, például a cukorbetegek kezelése, az asztmások megelőző gyógyszerezése. A fertőzéses, szeptikus állapotban lévő betegek speciális antibiotikumkúrája szintén megemeli az alapkezelés költségét, ahogyan a különböző művégtagok, protézisek és gyógyászati segédeszközök térítése is sokba kerül – magyarázta a szakember.

Míg egyesekre százmilliókat költöttek, addig mások méltatlan körülmények között gyógyultak. Ahogy az a kismama is, aki a győri Petz Aladár Kórház fürdőjében videóra vette a padlón hemzsegő kukacokat.

A szülészeten nem volt hely, ezért a nőgyógyászatra küldtek – kezdte a neve elhallgatását kérő édesanya. – Kifordultam a tuso­lóból, amikor megláttam a lárvákat a földön – mesélte a nő, akinek felvételét Szmik Lajos publikálta közösségi oldalán.

A kórház egyelőre nem reagált megkeresésünkre. A nyugat.hu-val viszont írásban közölték: „Az Igazgató úr az intézménnyel kapcsolatos bármilyen kérdésre szívesen felel, erre azonban most nem.”

Százezer forint az átlag

Több mint egymillióan egyáltalán nem jártak orvosnál, de volt olyan is, akinek ötven különböző betegsége volt egy időben. Az egy főre jutó átlagos egészségügyi kiadás 2015-ben 107 ezer forint volt.

forrás:http://www.blikk.hu/

Szólj hozzá

admin