0

Lebuktak! Túlszámlázott csekkek a szolgáltatóknál: Önnek is járhat vissza pénz!

Jogszabálysértő díjak alkalmazása miatt 2017 első felében összesen több mint 274 millió forintot kellett visszautalniuk a szemétszállító cégeknek a fogyasztók számára – értesült a hirado.hu.

 

Folyamatosan ellenőrzi a Magyar Energetikai és Közmű- szabályozási Hivatal (MEKH) díjfelügyeleti eljárás keretében a szemétszállítással foglalkozó cégek díjszabási gyakorlatának jogszerűségét.

 

A települési hulladékgyűjtést végző szolgáltatók jogszabálysértést követnek el, ha a megengedettnél nagyobb összegű számlákat állítanak ki a szolgáltatást igénybe vevő önkormányzatok, intézmények vagy ingatlantulajdonosok részére – idézi a portál a MEKH-et.

 

A jogszerűtlen díjszabást alkalmazó cégeket a hivatal határozatban szólítja fel arra, hogy a jogszabálysértő díjból származó többletbevételeik jegybanki alapkamattal növelt összegét térítsék vissza az arra jogosultaknak, a visszafizetés tényét pedig megadott határidőn belül igazolják a hivatal felé. Az idei év első felében a MEKH felügyeleti eljárásainak eredményeként az érintett cégek összesen 274 699 475 forintot fizettek vissza a fogyasztóknak. A díjfelügyeleti eljárásokról szóló határozatok a MEKH honlapján érhetők el.

 

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.