1

Lopott ruhában lépett fel Zalatnay Sarolta

Budapest — Meglepő titkot árult el Zalatnay Sarolta (70) a Táncdalfesztiválok időszakából.

Az énekesnő, aki először 1967-ben nyerte meg a legendás versenyt, bevallotta, hogy lopott ruhában lépett színpadra. Cininek és családjának ugyanis nem volt arra pénze, hogy csillogó-villogó fellépőruhákat varrassanak, ám Zalatnay egyik barátnőjének hála, az akkori legismertebb divattervező anyagaiból készítethettek ruhákat. Igaz, nem engedéllyel tették.

– Be kell vallanom őszintén, hogy loptunk, ahonnan csak tudtunk!Egy nagyon kedves barátnőm Rothschild Kláránál dolgozott. Ő volt abban a korszakban az egyetlen igazi divattervező, és többször tűntek el onnan anyagok, ruhák, amelyekből aztán magunknak szabtunk-varrtunk új ruhákat – vallotta be Zalatnay Sarolta, akinek közelgő, az Erkel Színházba feb­ruár 5-ére meghirdetett jubileumi koncertje kapcsán nagyon sok régi történet jutott eszébe. Például hogy hogyan cselezték ki a szigorú szervezőket, akik azt is meghatározták, hogy milyen hosszú ruhában vagy milyen frizurában szabad fellépni. Ám ehhez segítséget nem adtak a versenyzőknek, köztük Zalatnay Saroltának is magának kellett megoldania azt, hogy miben lép színpadra a Táncdalfesztivál versenyein.

Cini ezzel a ruhával verte át a szervezőket, amikor színpadra lépett, jócskán felhúzta, hogy mininek látszódjon

– Nem volt pénzünk nekünk akkor semmire, nemhogy ezüstruhára meg fellépőkosztümökre. Néha édesanyám darabjait szabtam át, persze trükkösen. A színpadon ugyanis elvileg nem lehetett volna olyan miniszoknyában megjelenni, ahogy azt én tettem. Amikor ellenőrizték a ruha hosszát, én a csípőmig letoltam azt, hogy az alja a térdem alá érjen. Aztán mielőtt kiléptem a színpadra, jól felhúztam, hogy igazi mini legyen. Az élő adást meg nem lehetett megszakítani azzal, hogy Zalatnay, magának túl rövid a szoknyája, menjen le a színpadról – emlékezett vissza nevetve az énekesnő.

forrás

Szólj hozzá

admin

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.