0

Luxusfizetés az Aldinál: mutatjuk, kik vihetnek haza 824469 forintot havonta

Március 1-jétől átlépheti a 700 ezer forintot az üzletvezetők fizetése a Lidl-nél – jelentették be a bérfejlesztés új állomását nég a múlt héten. E kapcsán arra voltunk kíváncsiak, mennyire elérhetőek ezek a pozíciók ma Magyarországon. Előre szólunk, nagyot téved, aki azt hiszi, hogy csak “kihalásos” rendszerben lehet valakiből vezető. Releváns szakmai gyakorlatra persze a legtöbb helyen szükség van.

Újabb bérfejlesztést jelentett be múlt héten a Lidl: az áruházláncnál 2018. március 1-től átlagosan 20 százalékkal emelkedik a bolti és raktári fizikai munkavállalók munkabére. Ez a jelenlegi bérstatisztikák alapján azt jelenti, hogy 8 órás munkaidőben 290 ezer és 320 ezer forint közötti bruttó járandóság érhető el sima bolti dolgozóként; míg

az üzletvezetők bruttó járandósága 658 ezer forinttól egészen 720 ezer forintig terjedhet, szintén 8 órás munkaidőben.

És nagyot téved, aki azt hiszi, hogy csak “kihalásos” rendszerben lehet a Lidl-nél megcsípni egy ilyen jól fizető pozíciót. A Pénzcentrum információi szerint ugyanis jelenleg Dunaújvárosban, Kiskunhalason, és Székesfehérváron is keresnek boltvezetőt; míg nyitott boltvezető-helyettesi pozíció 38 van most az országban.

A várható bérfejlesztés nég nem köszön amúgy vissza a hirdetésekben; mint az a fenti infografikán is jól látható, jelenleg még a boltvezetői csúcsfizetések is 700 ezer forint alatt maradnak. Azt nem tudni, hogy a frissen betöltött pozíciók esetében is alkalmazzák-e majd a bejelentett bérfejlesztést. Ha valaki jelentkezne, a lánc karrieroldalán elérhető álláshirdetésekben a következő elvárásokat fogalmazzák meg a pályázók felé:

  • közép- vagy felsőfokú szakirányú végzettség
  • élelmiszer-kereskedelmi gyakorlat (vezetői tapasztalat előnyt jelent)
  • jó kommunikációs készség, erős szociális kompetencia
  • kiváló analitikus képesség; az összefüggések felismerésének és az információk, számadatok értelmezésének képessége
  • kereskedelmi érzék és vásárlóközpontú hozzáállás
  • nagyfokú szellemi és fizikai terhelhetőség
  • precizitás, pontosság, gyorsaság
  • régiós mobilitás

Érdekes azt is megnézni, mi újság mindeközben a többieknél. Nos, az ALDI-nál jelenleg 60 nyitott üzletvezetői pozíció van; náluk bruttó 497069 forint a kezdő fizetés, a csúcsfizetést (694469 forint, a kiemelt üzletekbeben 824469 forint) pedig a 11. évtől lehet megcsípni. A lánc karrierportáljáról az nem derül ki, hogy a pozícióban kell-e eltölteni a 11 évet, vagy számítanak a korábbi pozíciók is. A Sparnál jelenleg 4 boltvezetői, és 5 boltvezető-helyettesi pozíció vanmeghirdetve; az elérhető bértábláról nem árulnak el információkat a hirdetésekben.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.