Maga volt a pokol: éveket ült Venezuela legkeményebb börtönében a magyar nő

Kalocsa — Rüh, ételmérgezés, csótányok és a legkülönfélébb fertőző betegségek – pokoljárás lett az álomnyaralásnak indult venezuelai utazás vége a magyar asszonynak, aki több mint négy évet húzott le az ország egyik legkeményebb börtönében.

Hirdetés

Merkovics Éva drogcsempészés miatt került rács mögé: ahogy az RTL Klub Fókusz című műsorában mondta, ártatlanul. Éva 2013-ban utazott a dél-amerikai országba, ahol 5-6 csodás napot töltött el. Aztán kezdődött a kanosszajárás: indulás előtt elszakadt Éva bőröndje, és – vesztére  elfogadta az egyik utastársa által felajánlott cseretáskát. Később a reptéren kiemelték a várakozók sorából a férfival együtt: pillanatokon belül drogkommandósok gyűrűjében találták magukat. Átvizsgálták a csomagjaikat, de nem árulták el nekik, hogy találtak-e bármit is a bőröndökben. Nem sokkal ezután elhurcolták őket egy bázisra, ahol nem bántak velük kesztyűs kézzel.

Hirdetés

A magyar asszony a távoli dél-amerikai országban esett csapdába. Azt állítja, ártatlanul börtönözték be: nem tudott a bőröndjébe csempészett hat kilónyi drogról

Hirdetés

– Több mint 24 órára kibilincseltek egy vashoz a lépcsőfeljáróban. Közben folyamatosan kérdezgettek, hogy mi volt a bőröndömben? – elevenítette fel a Fókusz riporterének az asszony, akinek a csomagjából a kinti zsaruk 6 kilónyi kokaint emeltek ki.

Bár Éva nem ismerte el, hogy drogot próbált kicsempészni az országból, mégis, ahogy mondta, alá kellett írnia egy vallomást, ezután pedig csakhamar börtönben találta magát.

– Elém tolták a papírt, mire mondtam, hogy én ezt nem írom alá! Ekkor azzal fenyegettek, hogy akkor 6-8 év nyomozás után 30 év börtönt kapok.

A nő végül több mint négy éven keresztül ült az ország egyik legdurvább intézményé­ben: a rüh és a csótányok mellett megküzdött egy tüdőgyulladással, és sokszor az ételét inkább klórra cserélte, hogy megússza a fertőzéseket.

Az Interpol kemény jogi hercehurca után végül hazahozatta Évát Magyarországra.

Most az asszony a kalocsai női börtönben ül, legkorábban három év múlva szabadulhat feltételesen.

Odakint kell felelnie

– Ha valaki külföldön követ el bűntényt, akkor az adott ország törvényei szerint kell felelnie tetteiért. Ott kell megkezdenie a büntetését, csak később kérelmezheti, hogy Magyarországon fejezhesse azt be – magyarázta dr. Györei Péter büntetőügyvéd.

forrás
Hirdetés

 
Jófogás
Facebook-csoport · 140 478 tag
Csatlakozás a csoporthoz
 

Related Post

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.