0

Magyarország és Ausztria új szövetségükkel, átveszik a hatalmat az Európai Unióban!?

Az új közép-európai szövetség Olaszországgal kiegészülve uralkodóvá válik 2018-ban az EU-ban! Nem túl valószínű, ám annál nagyobb hatású eseményeket vázol fel minden év végén a dán Saxo Bank. A valószínűtlen jóslatok közül nem egy világrengető esemény bekövetkezett már az elmúlt években.

Az idei kiadásba is olyan lehetőségeket kerültek, amelyek alaposan megbolygathatnák a világ brókereinek életét is – egy részük nyilván olyan politikai esemény, amelyek nem csak a piacokon okoznának felfordulást, hanem a mindennapi életünkben is.

 

A bank 2018-as jóslatai között egy Magyarországot is jelentősen érintő szerepel. Íme:

 

Az osztrák kancellár támogatásának hála végre erőre kap Orbán Viktor euroszkeptikus politikája az EU szintjén is. A francia-német tengely eurózónát erősítő reformjainak ellensúlyozására az új kancellár úgy dönt: csatlakozik a visegrádi négyekhez, és követi bevándorlásellenes politikájukat is.

 

Erre Brüsszel diplomáciai bojkotott hirdet Béccsel szemben, mellesleg a 7. cikk szerinti, a döntéshozatalból való kizárást jelentő eljárást indít Lengyelországgal szemben. A mag-Európa eurót erősítő reformjait ellensúlyozva most először a közép-európai tagállamok – és a hozzájuk csatlakozó Olaszország – politikája válik uralkodóvá az EU-ban. Az euró árfolyama erre zuhanni kezd. Olaszország egyébként úgy kerül képbe, hogy jövőre ott is választásokat tartanak és az elemzők igen jelentős jobboldali fordulatot jósolnak.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.