0

Már közel a vég! Svédországban bejegyezték az első muszlim pártot. Ez lehet az első törvényük, ha választást nyernek:

Öngól! Újabb fejezet a skandináv progresszió történetéből.

 

Egy muszlim párt, a Jászín (Ya-sin) kérvényezte a svéd választási hatóságnál a regisztrációját, valószínűsíthetően indul is a 2018-as svéd parlamenti választásokon: A párt egy vallási közösségből nőtte ki magát, saját bemutatkozásuk szerint A Ya-sin csoport egy multikulturális, demokrata és békés párt. Politikai pártként, szekuláris mozgalomként a keleti világot képviseljük, a Távol-Keletet, a Közel-Keletet, Afrikát, és Kelet-Európát, nyelvtől, rassztól, bőrszíntől és vallástól függetlenül.”

 

A párt nevét a Korán egy részéből, a 36. szúrából kölcsönözte, amely többször is figyelmeztet arra, mivel jár az, ha valaki nem Mohamed prófétát követi.

Az, hogy mennyire lesz “sikeres” a párt a választásokon, még nem tudni, előzetes becslések szerint főleg a szocialistáktól és zöldektől szerezhet szavazatokat, a svédországi muszlimok eddig ugyanis igen nagy mértékben rájuk szavaztak.

 

És, hogy mi lesz majd az első törvény, amit hoznak ha választást nyernek? Valószínűleg a választás és a szavazás eltörlése hiszen az nem összeegyeztethető az iszlámmal.

 

Forrás: 888.hu

 

 

 

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.