0

Medgyessy: Orbán győzni fog 2018-ban

Interjút adott az Indexnek Medgyessy Péter volt miniszterelnök.

 

„Nagy a valószínűsége annak, hogy Orbán Viktor és a Fidesz megnyeri a választásokat. Hogy milyen többségük lesz, kérdés. De azt saccolom, hogy meglesz az abszolút többségük is. Azt viszont nem hiszem, hogy a kétharmadot elérik.” Ugyanakkor: „Még ha jól is kormányoz valaki, nem feltétlenül hasznos nyolc év után még újabb négy évet kapni. Ez elkényelmesíti a kormányzó erőt, amely meg akarja őrizni, amit elért, és nem az újdonságokban gondolkodik. (…) Az idő fogja Orbán leváltását megoldani, nem az ellenzék.”

 

Miért van ez így? Medgyessy szerint azért, mert „az ellenzék nem tud most alternatívát mutatni, nincs olyan üzenete, amely megszólítaná emberek tömegét. (…) Ugyanakkor Orbán Viktor érdeme, hogy sok mindenre ráérez abból, ami a világban körülöttünk folyik” – a közmunkát például helyesli, a határkerítésnél pedig neki sem lett volna jobb ötlete, igaz, utóbbit – akármit is jelentsen – „több empátiával adta volna el”. De bárhogy is: „felelős ellenzéki nem is mondhatja, hogy mindent el kell törölni, amit Orbán alkotott. A megszüntetve megőrizni itt a helyes megközelítés.”

 

Egy korábbi, nagy port kavart véleményét Medgyessy továbbra is tartja: „Ha az ellenzék nagyon elszánt, hogy le akarja váltani a kormányt, akkor az csak a Jobbikkal lehetséges. Nem mondom azt, hogy ez elvszerű. De mondjon már valamit a politikában, ami nagyon elvszerű! (…) Ha van egy közös minimumprogram, akkor el tudom képzelni, (hogy együtt kormányozzanak).”

 

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.