3

Megdöbbentő amerikai jelentés! “Semmi esélyünk nem lenne egy Oroszország elleni háborúban”

Kiszivárgott egy olyan katonai jelentés, amely szerint az Egyesült Államok Európában állomásozó hadereje messze nincs felkészülve arra, hogy Oroszországgal háborúzzon. Ami ezt még ijesztőbbé teszi, hogy a jelentést nem egy külső cég, hanem a híres 173d Airborne Brigade készítette. Ez a csapat az amerikai haderő gyorsreagálású ereje, egyébként Olaszországban állomásozik. Ez volt az első olyan amerikai alakulat, amelyik földet ért a Baltikumban, miután az oroszok bekebelezték a Krímet és nekiálltak elfoglalni Kelet-Ukrajnát. Ez a brigád a felelős azért, hogy ha az orosz hadsereg tesz valamit, arra minél gyorsabban lehessen reagálni.

 

És ez mutatta ki, többek között saját magáról is, hogy alkalmatlan felvenni a harcot Oroszországgal. Pontosabban, ahogy a jelentés írja, hiányoznak az alapvető képességei arra, hogy sikerrel és gyorsan véghez tudja vinni küldetését.

 

A jelentés nagy részben támaszkodik annak a harcnak a megfigyelésére, amelyet épp az oroszok vívnak Kelet-Ukrajnában. Illetve nem oroszok, hanem oroszok által támogatott szeparatisták, de a lényeg, hogy sikeresen vették fel a harcot a mostanra kifejezetten erős ukrán hadsereggel.

 

A szeparatisták olcsó drónokkal és minimális elektronikai hadviseléssel jelölték ki a pontokat, amelyeket az erős orosz tüzérségnek és a páncélosoknak támadniuk kellett. Az amerikai brigádot annyira megrázta a tapasztalat, hogy úgy érezték, írniuk kell egy jelentést a dologról. A jelentés nem nyilvános, egyelőre csak a hadseregen belül kering, de a Politico megszerzett belőle egy másolatot.

 

Forrás: 24.hu

Szólj hozzá

admin

3 Comments

  1. Még szerencse, mert már ideért volna az „EURÓPAI TAVASZ” is. A szart, viszont továbbra is keverni kell. Elég Európának a CIA aknamunkája Ukrajnában, (emlékezzünk a Majdan térre történő tüntik megszervezésére, pénzelésére) Romániában a korrupció „elleni” harcra, ami a mindenkori USA érdekekben megrendelésre, történik.

  2. Tudomásom szerint ez eddig sem volt titok. A nagy SZU megdőlése nem jelentette a hadserege összeomlását. Az embargók csak erősítették őket. Saját programokat saját elektronikai eszközökre, saját műholdas navigációt és űrhadsereget épített fel. Amíg a másik oldalon a gyarmatosítással voltak elfoglalva Szíria, Líbia, Irak, Afganisztán.

    Soha ne legyen háború, mert nem lenne igaz győztese a füstölgő romokon és hullahegyeken !

  3. talán nem a háborúvaal kellene foglalkozni,hanem a békével…az USA állandóan gyakorlatozik és mint a hideg háború idején fegyverkezik…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.