Megdöbbentő titokra derült fény: tehetős férfi titkolt szerelemgyereke Karády Katalin

Budapest – Egy tehetős férfi titkolt szerelemgyereke volt a híres színésznő, Karády Katalin. Nem az a szegény, de agresszív cipészmester volt a valódi apja, aki az életrajzaiban szerepel – állítja Füstös Edith, aki ez alapján Karády unokahúgának vallja magát.

– A nagyapám Kanczler Jenő. Ő Karády igazi apja. Új családot alapított Veszprém környékén, születtek gyerekei, köztük édesanyám is. Ők mind Karády féltestvérei. Karády édesanyját, a cselédként szolgáló Lőrincz Rozáliát pedig még a terhessége alatt gyorsan férjhez adták egy férfihez, ott nevelkedett, abban a kőbányai családban – mondta Edith a Borsnak.

A családtagjai mesélték, hogy édesapja 1948-ban bekövetkezett haláláig tartotta a kapcsolatot Karády Katalinnal, aki többször járt nála Veszprémben, lefátyolozott hintóval.

Füstös Edith 1990-ben, a Karády halála utáni napon tudta meg, hogy a nagynénje halt meg, ezután kezdett nyomozni a híres színésznő és a családja közötti kapcsolatról.

 Arra vagyok a legbüszkébb, hogy Karády nagyon sok emberen segített, az életét kockáztatva. Egy fantasztikus ember volt, örülök, ha legalább egy kicsit ha­sonlíthatok rá – utalt arra, hogy a színésznő a vészkorszakban több ember életét is megmentette bátorságával.

forrás

Szólj hozzá

admin