1

“Meggyűlöltették velem ezt az országot!” – Többdiplomás tanítványaim költöznek külföldre

Torokszorító igaz történet következik a vallástudós Gábor Györgytől.

“Múlt hét szerdán vizsgáztattam (nem mondom meg, melyik egyetemen, milyen szakosokat).

A vizsga végén az egyik tanítványom odalépett hozzám és mondta: Tanár úr, szeretnék elköszönni. Mit sem sejtve válaszoltam: szép nyarat! Örökre – mondta, én meg hülyén bámultam rá.

Két hét múlva – folytatta – párommal és gyerekeimmel véglegesen kivándorlunk (és itt megnevezett egy tőlünk északra lévő országot). Házuk már megvan, munkahelyük megvan, gyermekek beiskoláztatása megtörtént.

Ma is vizsgáztattam – nem mondom meg, melyik egyetemen, milyen szakosokat.) És újra egy elköszönő tanítvány. Gyermekével tőlünk délre tart, egy mediterrán országba.

Mindkettejükben közös, hogy több diplomájuk van, több nyelven beszélnek, s nálam jelesre vizsgáztak.

És még az is közös bennük, hogy mindketten ugyanazt mondták: elegük van ebből az országból. A mai vizsgázó még hozzátette: meggyűlöltették velem az országot. Az ő 16 éves fia egyébként már beszél angolul, németül, franciául és tud latinul. Most a spanyolt fogja tanulni.

Idehaza nincs rájuk szükség. Pedig bizonyára Parragh-nak is tetsző, jó szakmunkás válhatott volna belőlük.

Gábor György (Facebook) / via nyugatifeny.hu

Szólj hozzá

admin

One Comment

  1. Egy bizonyos,ezek a fiatalok,lehet,hogy sokat tanultak,de magyarnak lenni nem tanultak,vagy nem tanították meg őket. Magyarnak lenni nemcsak állampolgárság,hanem sors is,amit vállalni kell,és ez sokaknak nem sikerül,mint ahogy nekik sem.Ebből következik,hogy mindegy mennyi pénzt kapnának,előbb-utóbb leszakadnának,mint annyi millióan az évszázadok alatt. Közép-Európa több állama nem is létezhetne a magyarok nélkül,legalábbis a környező államok léte kétséges volna.Mint ahogyan azok az államok sem lesznek majd,ahová most el,vagy vissza mennek? Ki tudja. Magyarok viszont mindíg lesznek a földön,és lesz országuk is,ami sohasem volt egyszerű,legtöbbször véres!Hát ez az a sors,amit vállalni kell/kellene. De ez csak az én véleményem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.