0

Megszólalt az úszók szövetségi kapitánya Hosszú Katinka ügyében

Az úszók szövetségi kapitánya, Dr. Sós Csaba saját maga és a szövetség nevében is elmondta az álláspontját Hosszú Katinkával kapcsolatban.

A médiában hetek óta téma a háromszoros olimpiai bajnok úszónő és edző-férje, Shane Tusup kissé nehéz időszakot megélő házassága. Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány elmondta, hogy még nem igazán találkozott hasonló helyzettel, ugyanis az ilyen korban levő úszónők többsége már vagy visszavonult, vagy a kisgyerekét neveli.

– Különleges és bonyolult a mostani eset, amelynek legjobb megoldása természetesen a békülés lehetne, de mivel ez elsősorban családi, és csak másodsorban szakmai kérdés, a végső szót semmiképpen sem egy külső személynek kell kimondania. A szövetségnek, így nekem is csak az lehet a dolgom, hogy minden lehetséges segítséget megadjunk annak versenyzőnek, aki végtelenül sokat tett a magyar színekért. Szó sincs arról, hogy új edzőt ajánlanánk neki, ha viszont mindenképpen változtatni szeretne, akkor az új mesterét neki kell megneveznie.Hangsúlyoznám, hogy a váltás mindig is kockázatos lépés volt, mert még a legjobb edzőnek és a legkiválóbb úszónak is hosszú hónapokra van szüksége az összecsiszolódáshoz, amely az eredményes munka előfeltétele. Aggodalomra egyelőre nem látok okot, talán nem is baj, hogy Katinka a szokásosnál hosszabb pihenőt ad magának, hajtott és küzdött ő már éppen eleget – idézi Dr. Sós Csaba szavait az Origo.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.