Merkel a múlté, ő Európa legkeményebb politikusnője!

Hosszú titkolózás után kedden végre elárulta Theresa May, hogyan képzeli el a britek EU-s kilépését. A beszéd alatt kiderült: May nem teketóriázik, mindenképp érvényre juttatja az országa akaratát – ha kell, mások kárán is.

Hirdetés

Theresa May-ben éledt újra Margaret Thatcher szelleme – legalábbis a britek a Brexit-beszéd óta így tekintenek a miniszterelnökre. May a teljes szakítás mellett döntött, és ígérete szerint az Egyesült Királyság akkor is távozik a EU-ból, ha a közösség vezetői akadályokat gördítenének elé – írja az Express.

Hirdetés

A politikus a “hard Brexit” mellett döntött: az ország a közös piacról is kilép, és a lakosok legnagyobb örömére nem fizet be további hatalmas összegeket az EU-kasszába. May figyelmeztette a közösség vezetőit, hogy amennyiben ellenségeskedni kezdenek a kilépési tárgyalások során, vagy nem hajlandóak meghallani a brit igényeket, akkor fogja magát, és kisétál a tárgyalóteremből.

„A megegyezés hiánya is jobb Nagy-Britanniának, mint egy rossz üzlet”

– mondta May, a hallgatók legnagyobb örömére.

Hirdetés

De a brit képviselőket is figyelmeztette: megígérte, hogy egyetlen egy olyan lépést sem fog jóváhagyni, amellyel blokkolni vagy értelmetlenül lassítani lehetne a Brexitet.

May nem szeretne teljes mértékben hátat fordítani az EU-nak, de a jövőben a britek döntik el, hogy milyen közösségi programban szeretnének részt vállalni.

Szakértők szerint May határozottsága nem kérészéletű, a tárgyalások során is ilyen kemény lesz. Ezért Brüsszelnek is fel kell ismernie, hogy ha nyerni is akar valamit a szakítások, akkor nem „játszhatják el a durcás kisgyereket”. Mindenki egy tiszta, békés kilépésben érdekelt – ehhez pedig kompromisszumra kész hozzáállás kell, mindkét fél részéről. Különben az EU elveszti egyik legfőbb szövetségesét, amely könnyen talál új batárokat.

forrás: faktor.hu
Hirdetés

 
Jófogás
Facebook-csoport · 140 478 tag
Csatlakozás a csoporthoz
 

Related Post

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.