„Miért kellett kitenni ennek a gyászolókat?”

Talán végre véget érhet a rémálom – vizsgálatot kért a biztosítók eljárásával kapcsolatban a kormány, miután kiderült, felháborító kérdésekkel bombázták a veronai áldozatokat gyászoló hozzátartozókat.

Hirdetés

A családtagoknak többek között olyan kérdésre kellett válaszolniuk, mint például „Mire költené, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg önnek?”, majd elmeorvosi szakértőt rendeltek ki hozzájuk, ez verte ki a biztosítékot a családoknál.

Hirdetés

Blikk cikke akkora port kavart, hogy az ügyben tegnap a kormány is megszólalt: – Felháborítónak tartjuk, hogy a veronai buszbaleset áldozatait az egyik biztosítótársaság megalázó eljárásnak és elmeorvosi vizsgálatnak teszi ki. Ez teljesen elfogadhatatlan és megalázó. Ezért a kormány a pénzügyi felügyelethez, vagyis a Magyar Nemzeti Bankhoz fordul, és azonnali vizsgálatot kér az ügy miatt – reagált Tuzson Bence (46) államtitkár.

– Az MNB a mai napon berendelte és személyesen kért tájékoztatást a veronai buszbaleset kárrendezését végző biztosító felsővezetésétől. A jegybank mindenkor elvárja, hogy a magyar biztosítók az ügyfeleikkel szemben nemcsak korrekt és jogszerű magatartást tanúsítsanak, hanem azt is, hogy súlyos megrázkódtatást átélt ügyfeleik ügyeit kifejezett tapintattal és emberséggel kezeljék – közölte pénteken lapunkkal a jegybank.

– Mindenkit mélységesen felháborított a biztosító hozzáállása, a gyerek pedig azóta még inkább összezavarodott. Szeretnénk megismerni a szakértői véleményt, vagy a biztosító magyarázza el, hogy miért kellett kitenni ennek a gyászolókat – mondta lapunknak az egyik családtag.

Hirdetés

Mint ismert, 2017. január 20-án, éjjel szenvedett balesetet a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóinak busza az olaszországi Verona közelében. A tragédiában tizenheten haltak meg és huszonhatan sérültek meg.

Amerikában ez a gyakorlat

– Adott ország bíróságától függ, hogy ilyen kérdéssort, illetve elmeorvosi vizsgálatot kérhetnek-e az ügyben a biztosító társaságok. Amerikában egy ehhez hasonló vizsgálat elképzelhető a szabadabb rendszer miatt, azonban elmeorvos bevonása csak akkor lehetséges, ha a családtagot saját állítása szerint érzelmileg túlságosan megviselte a gyász – magyarázta dr. Hernádi Gyula nemzetközi jogász.

forrás
Hirdetés

 
Jófogás
Facebook-csoport · 140 478 tag
Csatlakozás a csoporthoz
 

Related Post

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!