Morvai Krisztina beintett a Jobbiknak

Morvai Krisztina reagált arra, hogy a Jobbik elnöksége úgymond „visszahívta” európai parlamenti képviselői tisztségéből.

Hirdetés

A Jobbik tegnapi ülésén egyhangúlag felszólította a párt országos vezetését, hogy hívja vissza európai parlamenti mandátumából Morvai Krisztinát, amelyet a Jobbik elnöksége a mai ülésén ellenszavazat nélkül meg is szavazott – közölte a párt szerda délután.

Hirdetés

Közleményükben ez állt:

„Morvai Krisztina a Jobbik listájáról szerzett képviselői mandátumot az Európai Parlamentben. Régóta intenzív kampányt folytat az őt delegáló párt ellen éppen olyan hazugságokkal és rágalmakkal, amelyeket a Fidesz és propagandasajtója zúdított az elmúlt időszakban a Jobbikra. Jelentős segítséget nyújtott a választási csalásoktól sem visszariadó, diktatúrát építő Fidesz hatalomban tartásában, amely egy egykori jogvédőtől szégyen.”

Hirdetés

Az EP-képviselő reagált a „visszahívásra”: a sajtóból értesült a tényekről. Szerinte azonban az EP-képviselők jogállásáról szóló jogszabály ilyen lehetőséget nem ismer, így marad is mandátuma végéig, 2019 júliusáig.

forrás
Hirdetés

 
Jófogás
Facebook-csoport · 140 478 tag
Csatlakozás a csoporthoz
 

Related Post

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!