2

Most közölték! Váratlan hatása lett Magyarországon az észak-koreai atomrobbantásnak

A szeptember 3-i észak-koreai hidrogénbomba-robbantást nemcsak jelezték a magyarországi szeizmológiai állomások, de 12 perccel a detonáció után pár másodpercre meg is emelkedett Magyarországon

 

Az Origo bejutott a Sas-hegy gyomrában található szeizmológiai állomásra, ahol a volt második világháborús alagútrendszerben most a rengéseket mérik.

Kiszely Márta, az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa ott mutatta be, hogy szeptember 3-án a robbantás után tizenkét perccel értek Magyarországra a rengéshullámok, és húsz másodperc alatt az egész országot megemelték, majd visszadobták.

2006 óta összesen hatszor robbantott Észak-Korea, és az összeset mérni lehetett Magyarországon, de ez, a szeptember 3-ai volt eddig a legerősebb.

Forrás: Origo / Sztárklikk

Szólj hozzá

admin

2 Comments

  1. Hogy lehet megengedni egy felelőtlen államfőnek a játszadozást a földi élet, amúgy is több oldalról sebesített létezésével? Az akarnokság fog mindent elpusztítani, ami egy ilyen agyalágyult Kim Djong agyában megszületett?

  2. Elme beteg ez a Koreai szerencsétlen ,akit nagy tisztelettel és körültekintéssel ugyan olyan hülye agy mosott szarnak neveltek ,mint a többi nyomorultat.Ha nem lenne Kína ,meg az oroszok,A kis rothadék félne kimenni szarni is ,bár a hülye népe szerint”ő olyat nem csinál”Hát akkor ?Ezen a szarzsákon múlik?? Remélem nem!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.