Nagy a baj az Ausztriában! Inog az osztrák segélyezési rendszer a bevándorlók miatt

A menekülteknek folyósított szociális juttatások drasztikus csökkentését javasolja Felső-Ausztria tartomány vezetése és Burgenland tartomány. Ezt szorgalmazza a kisebbik kormánypárt, a konzervatív Osztrák Néppárt is. A tervezett intézkedéssel azt szeretnék elérni, hogy drasztikusan csökkenjen az országba menedéket kérők száma.

 

“Az egész szociális rendszer összeomolhat, amennyiben egyre több ember csak a segélyekből él – mondta el Reinhold Lopatka, az ÖVP frakcióvezetője az osztrák közszolgálati televízió (ORF) műsorában.

 

Felső-ausztria azt javasolja, hogy a jelenleg folyósított 914 euró helyett 320 euróra csökkentenék a juttatást. Ausztriában a menekültkérelmet beadók szállást és havi 40 euró költőpénzt kapnak.

 

A szociális segélyre akkor lesznek jogosultak, ha megkapják a menekültstátuszt. A javaslat szerint ha egy menekült nem mutatna hajlandóságot az elhelyezkedésre és megtagadná a német nyelvi kurzusok és az értékrendszerről szóló tanfolyamok látogatását, úgy további 25 százalékkal csökkenteni lehetne a juttatásait.

 

 

Forrás: magyaridok.hu

Szólj hozzá

admin