0

Nagy bajban Merkel! Új választás jöhet Németországban!?

Még ez is elképzelhető, de mindenki retteg tőle, viszont a koalíciós tárgyalások zsákutcába kerültek. Szinte biztos, hogy újabb tárgyalásokra lesz szükség Németországban ahhoz, hogy megalakuljon az új kormány. A körülmények miatt komoly vállalkozás lenne megtippelni, mikor lesz kormánya Európa vezető hatalmának  írja a Focus.de.

 

Ez senkinek sem jó, de az új választások kifejezést kimondásától úgy félnek a német politikusok, mint a tűztől. Alig akad olyan, aki nyíltan ki meri mondani — írja a Focus.

 

A helyzet nagyon különleges, mert a németek félnek a kisebbségi kormányzástól, míg az SPD elzárkózott a nagykoalíciótól. Az AfDvel pedig, senki sem fogna össze. De ha továbbra sem tudnak megállapodni a felek, akkor csak az új választás jöhet szóba. A Szabad Demokrata Párt (FDP) vezetője egy interjúban kifejtette, hogy a liberálisok nem félnek egy új választástól, amennyiben összeomlanak a koalíciós tárgyalások köztük, a Merkel és Seehofer által vezetett konzervatívok (CDU-CSU) és a Zöldek között.

Ezek a lehetőségek maradtak Merkelnek: Új választások kiírása, patthelyzet és egy feszültségekkel teli kormányzás, vagy pedig a kisebbségi kormányzás.

 

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.