Napokig túrták a szemetet az elveszett gyémánt gyűrűért

Sokakkal előfordult már, hogy gyűrűjüket valamilyen módon elhagyták. De hogy a szeméttel együtt dobjanak ki egy vagyont érő darabot?

Szerencsésen megkerült egy méregdrága eljegyzési gyűrű, miután önkéntesek tucatjai napokig a kutattak utána a szemétben, bár a gyűrűt végül nem ők találták meg.

 

Múlt csütörtökön egy jeruzsálemi menyasszony zsebébe rejtette a jegyesétől frissen kapott, 36 ezer sékeles (mintegy két és félmillió forintos) gyémánt eljegyzési gyűrűjét, hogy megóvja az esetleges szennyeződéstől, amikor kidobja a szemetet. Zsebében egy kisebb szatyor is lapult némi szeméttel, és azt is kidobta. Pár pillanat elteltével a zsebébe nyúlt, de sehol sem volt a gyűrű, ezért úgy vélte, hogy a szatyorral együtt a kukába került az ékszer is.
Azonban már késő volt, mert éppen akkor jött a városi szemétszállító kocsi, mire észbe kapott, a kuka tartalmát beleürítették. Azonnal szólt a sofőrnek, aki a városháza segítségével egy külön helyre borította a jármű tartalmát. Családtagokkal és önkéntesekkel napokig kétségbeesve keresték a szemét között a gyűrűt, de hiába.

A becsületes megtaláló végül a szemétgyűjtő mellett lelt rá az ékszerre, de olcsó utánzatnak gondolta. A szomszédaitól ő csak pár nappal később hallott a szerencsétlen esetről, akkor azonban azonnal belekezdett a peches menyasszony felkutatásába. A gyűrű végül négy nap után jutott vissza tulajdonosához.

 

 

MTI

Szólj hozzá

admin