0

Neki megy Merkelnek az új bajor miniszterelnök

A menekültpolitikában meg kell változtatni a “jogi alapokat”, korlátozni kell a bevándorlást, meg kell hosszabbítani a családegyesítési jog felfüggesztését és következetesen ki kell toloncolni az elutasított menedékkérőket – jelentette ki Markus Söder leendő bajor kormányfő. A Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a Nürnberger Nachrichtennek adott interjúban elmondta, hogy nem szabad szem elől téveszteni a lakosság érdekeit, a migránsok javára.

 

A CSU-nak partnerré kell válnia a “konzervatív polgárok számára, akik a politikai középtől jobbra érzik otthon magukat, de semmi közük a jobboldali tökfejekhez”, továbbá komolyan kell vennie az “új

 

szociális kérdéseket”, és a menekülteknek, bevándorlóknak, “a másoknak nyújtott minden segítség mellett nem szabad szem elől tévesztenie a hazai lakosságot” – mondta Söder.

 

Ezért szerinte a menekültpolitikában meg kell változtatni a “jogi alapokat”, korlátozni kell a bevándorlást, meg kell hosszabbítani a családegyesítési jog felfüggesztését, és következetesen ki kell toloncolni az elutasított menedékkérőket. Mint mondta, abszurd, hogy több mint félmillió elutasított menedékkérő él Németországban, az “úgynevezett csoportos” kitoloncolási akciókkal pedig csupán 8-10 embert lehet eltávolítani az országból. Ahogyan minden polgárnak be kell fizetni az adót vagy a közlekedési szabálysértésért kiszabott büntetést, úgy az államnak is következetesen teljesítenie kell kötelességeit.

 

Ezért minden maradásra jogosult menedékkérőnek “segítő kezet nyújtunk, és felkínáljuk egy új és jobb élet lehetőségét”, az elutasított menedékkérőknek viszont mind vissza kell térniük a hazájukba – tette hozzá Bajorország kijelölt miniszterelnöke. Megjegyezte, “a jogállamnak eddig sajnos nem sikerült következetesen és a megfelelő mértékben” végrehajtania az ország elhagyására kötelező menekültügyi hatósági határozatokat. Az úti okmánnyal nem rendelkező menedékkérők hazajuttatásának nehézségeire utalva kijelentette: Németország az egyetlen állam, ahová papírok nélkül be lehet jutni, de kijutni nem lehet.

 

Ezt sok polgár nem érti, ezért új politikára van szükség”– mondta Markus Söder. A többi között a muzulmán vallás németországi jelenlétéről is beszélt, kiemelve, hogy ugyan elutasítja a muzulmán vallási ünnepnapok bevezetésének gondolatát, de azt gondolja, hogy Németországhoz tartoznak “a muzulmán polgárok, akik itt dolgoznak és elkötelezik magukat az ország mellett”.

 

Hozzátette, hogy Németországot “kultúrtörténetileg a zsidóság, a kereszténység és a felvilágosodás formálta”, és számára egyértelmű, hogy az alaptörvény a saría (iszlám jogrendszer) felett áll, a nők és férfiak egyenlősége pedig mindenkire vonatkozik. Horst Seehofer pártelnök-miniszterelnök a rossz választási szereplés miatt adja át a kormányfői tisztséget Markus Södernek 2018 első negyedévében.

 

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.