0

Nem hiszi el, mi lett Áder János fiából

Budapest — Igyekszik kilépni édesapja árnyékából Áder András (27). A köztársasági elnök, Áder János (58) fiaként ugyanakkor nincs egyszerű feladata, hiszen neve miatt a nyilvánosság lépten-nyomon megkülönböztetett figyelemmel követi életét.

Amellett, hogy a közmédiában az M4 Sport csatorna szerkesztőjeként tevékenykedik, kiderült, hogy január óta a Vasas Kubala Akadémia játékos-megfigyelőjeként (angolul: scout) dolgozik. Az U14-es és 15-ös korosztály munkáját segíti, feladata, hogy kiszemelje a legtehetségesebb focistákat, akik később remélhetőleg a felnőttek mezőnyében is megállják majd helyüket.

Tudatosan készült erre a pályájára, bár felsőfokú tanulmányai során nem csupán sporttal foglalkozott – erről beszélt korábban.

– A Budapesti Gazdasági Főiskola idegenforgalmi szakán szereztem diplomát, az évek alatt pedig elvégeztem a Magyar Labdarúgó-szövetség sportmenedzserképzésének alap- és középfokát is. Miután a szakmai diploma elég tág területet fed le, így szerettem volna több szempontból is belekóstolni az életbe, és utána dönteni – nyilatkozta májusban a Vasas Kubala Akadémia honlapjának Áder András, akit kerestünk ugyan, de elhárította érdeklődésünket.

Korábban elárulta, édesapjával nagyon jó a kapcsolata, mivel mindkettejük szenvedélye a sport, gyakran néznek együtt meccseket.

– Ha apa ráér, szívesen néz velem futballt. Ez lehet akár magyar mérkőzés, Bajnokok Ligája- vagy spanyol élvonalbeli meccs. A Barcelona-rajongásomból is sikerült átragasztanom rá valamennyit – mondta a Four Four Two magazinnak. – A politikával ugyanakkor nem foglalkozom, azt meghagyom édesapámnak. A CIKK ITT FOLYTATÓDIK…

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.