4

Németország Orbánt élteti! Merkel forrong a dühtől, mindenkit megdöbbentő kijelentést tett!

A legnagyobb példányszámban eladott német napilap, a Bild meglehetősen hosszan taglalja Orbán Viktor Európai Néppárt kongresszusán elhangzott beszédét. 

A cikkben a magyar miniszterelnök mondandójával foglalkoznak elsősorban, csupán az írás második felében összegzik Angela Merkel német kancellár és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének beszédét. A Bild kiemeli, hogy Orbán Viktor a tíz perces előadásában angolul, világosan és nyomatékosan beszélt.

A Bild és a Welt nagy ter­je­de­lem­ben fog­lal­ko­zik az Eu­ró­pai Nép­párt Mál­tán meg­ren­de­zett kong­resszu­sá­val. A Bild szerint a Fidesz vezetője a közép-európai országok szóvivőjévé vált. A kemény beszédben Orbán súlyos kritikákkal illette az európai migránspolitikát, és szerinte azonnali változásokra van szükség, ha továbbra is azt akarjuk, hogy Európa a világ legjobb helye maradjon.

A német napilap szerint a következő mondatok voltak a legfajsúlyosabbak:

– “A migráció a terrorizmus trójai falova”

– “A migráció nem jelent megoldást a munkaerőpiaci problémáinkra”

– “A migráció egyre inkább a civilszervezetek üzleti modelljévé válik”

– “A migrációval egy egyértelmű antiszemita potenciált hoztunk Európa nyakára”

– “A migráció azt mutatja, hogy az újonnan érkezettek szívesebben élnek egy párhuzamos társadalomban, mintsem hogy beilleszkedjenek a már meglévő európai társadalomba”

A magyar miniszterelnök arra is felhívta az Európai Néppárt kongresszusának figyelmét, hogy ha hagyjuk, hogy így haladjanak tovább a dolgok, akkor még a mi generációnknak szembesülnie kell egy domináns muszlim jelenléttel. A Bild arról is beszámol, hogy Orbán Viktor beszéde után hangos és hosszú taps volt.

Angela Merkel szerint az Unió hibázott, amiért nem védte meg külső határait

 

Szerintük az egyik leglényegesebb gesztus a német kancellártól az volt, hogy a korábbi komoly nézeteltérések ellenére köszönetet mondott Törökországnak, amiért ők feltartóztatnak közel hárommillió olyan migránst, akik Európába tartanának.

A migrációs válsággal kapcsolatban Merkel úgy fogalmazott, hogy az Európai Unió hibát követett el, nem fordított elegendő figyelmet az unió külső határainak megvédésére és a Szíriában dúló polgárháborúra sem. Ezért humanitárius válság alakult ki a Közel-Keleten, aminek következtében sokan Európába menekültek. A német kancellár szerint azonban helyesen cselekedtek, amikor befogadták ezeket az embereket.

A Welt ezután rátér Orbán Viktor beszédére, megjegyzik, hogy Orbán kiállt a közép-európai országok érdekeiért, és azonnali változásokat sürgetett. A magyar miniszterelnök azon mondata kapcsán, hogy a migráció a terrorizmus trójai falova, a német napilap megemlítette, hogy a szír polgárháború miatt ötmillió ember hagyta el hazáját, és 2016 októberéig 900 ezer szír érkezett a kontinensünkre.

Forrás: pestisracok.hu

Szólj hozzá

admin

4 Comments

  1. A BILD és a WELT tárgyilagosan megírta az igazságot részletesen tájékoztatta a világot hogy mi történt és történik az Unión belül a migránsok betelepítése körül.Büszke vagyunk rá hogy megint van egy nagy magyar Orbán Viktor vezető aki a világ tudomására hozta a tiszta igazságot érthetően, világosan.Gratulálunk neki és Ránk számíthat, mellette állunk.

  2. A BILD és a WELT tárgyilagosan megírta az igazságot részletesen tájékoztatta a világot hogy mi történt és történik az Unión belül a migránsok betelepítése körül.Büszke vagyunk rá hogy megint van egy nagy magyar Orbán Viktor vezető aki a világ tudomására hozta a tiszta igazságot érthetően, világosan.Gratulálunk neki és Ránk számíthat, mellette állunk.

  3. Lassan mindenki minden állam talán még. Brüsszel is elimeri a kerítés létjogosultságát és Orbán Viktor igazát.Aki egy kicsit is gondolkozik tudja,hogy ez volt a lehető legjobb védekezés.Reméljük,hogy véghez tudja majd vinni hogy ne telepitsenek be migránsokat.Él itt nálunk annyi féle náció nem zugólodott ellenük senki.A migránsok ellen viszont a hozzállásukkal kivivták az ellenkezést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.