0

Ő nyerte a 6 milliárdot a lottón. Elárulta mire költi a pénzét !

Tengerentúli utak, luxusvillák, esetleg egy magánsziget? Egy lottómilliárdos előtt megnyílik a lehetőségek tárháza, kizárólag rajta múlik, hogy pénzét mire költi, illetve mivel fialtatja. Vásárolhat ingatlanokat, vehet kötvényeket, befektethet állampapírba, „játszhat” a tőzsdén, közlekedhet helikopterrel, de mind emellett akár többezernyi rászorulón is segíthet.

Magyarország eddigi legnagyobb lottónyertese nemrég vitte el az Eurojackpot fődíját, közel 6 milliárd forintot. A szerencsés illető most megtörte a csendet, a Szerencsejáték Zrt.-nek elárulta: nyereményéből kórházakat, egészségügyi intézményeket szeretne támogatni, valamint elköltözni jelenlegi otthonából.

– Az Eurojackpot játékra teljesen véletlenül figyeltem fel egy lottózóban – kezdte a névtelenségét kérő férfi. – Korábban sosem nyertem nagyobb összeget, és különösebben az a nap sem indult szerencsésen, amikor feladtam a pontosan 5 milliárd 916 millió 375 ezer 965 forintos főnyereményt érő szelvényt. Megbotlottam, és elég nagyot estem – elevenítette fel a lottómilliárdos, aki jóval a nyertes számok kisorsolása után, egy újságcikkből tudta meg a jó hírt. Szerencséjét egy pohár fröccsel ünnepelte meg.

– A feleségemnek árultam el, hogy nyertem. Szinte el sem hittük, hogy mindez valóban megtörténik! – hitetlenkedett továbbra is a már nyugdíjas éveiben járó férfi.

– Nem tervezem, hogy a rokonaimat és ismerőseimet beavatom a titokba, de mindenképpen támogatni szeretném a szeretteimet. A családi és baráti kapcsolataimat nem féltem, szerintem a nyeremény egyiket sem befolyásolja majd – vélekedett a szerencsés nyugdíjas, aki bizakodva áll nyereményéhez és az azzal járó pszichés kérdésekhez is.

– Úgy vélem, nem lesz nehéz feldolgoznom, hogy ekkora összeget tudhatok magaménak. Sőt! Továbbra is játszani fogok, a játék szeretete ugyanis továbbra is töretlen maradt bennem. Mi több, a nyereményből először egy lottószelvényt vásároltam, a számaimat pedig ezután is minden héten megjátszom majd – summázta az újsütetű milliárdos.

Mindössze 1 éve kóstolt bele a lottózásba, logikai alapon mindig más számokat kombinál össze.

– Főként Eurojackpotot játszom. Ha egyszer nyerek, a pénzt az első két évben csak fialtatnám, aztán egy laza életet kezdenék Costa Ricán és utaznék egész évben – árulta el álmát a fiatalember.

20 éve lottózik, általában születésnapok és évfordulók számait játssza meg.

– A szerencseszámaim között szerepel a 46 és a 18. Ha egyszer a többivel együtt mind bejönnek, javítok az életszínvonalamon, segítem a családomat, és persze tovább játszom – összegezte a férfi, akinek egyszer lett hármasa a lottón. A nyereményből régi pénzgyűjteményét gyarapította

Mit tegyen, ha megütötte a főnyereményt?

A nyertesnek a sorsolástól számítva 90 napja van, hogy jelentkezzen a nyereményért. A mostani fődíj esetében ez a határidő 2017. május 11., éjfél. Természetesen, ahogy a lottó esetében is, a szerencsés játékos kilétét titokban tarthatja. A mostani főnyeremény rendkívül nagy összegű nyereménynek számít, így a nyertesnek az úgynevezett nagynyertes-vonalat kell hívnia. Ez a telefonszám a Szerencsejáték Zrt. weboldalán és értékesítőhelyein is megtalálható. Az összeget átutalással kapja meg a játékos, itthon működő banknál vezetett euróalapú devizabankszámlára. A bruttó nyereményből az utalás előtt levonják a 15%-os személyi jövedelemadót, így a nyertes bankszámlájára érkező összeggel már semmi teendő nincs azonkívül, hogy kénye-kedve szerint elköltse vagy befektesse a szerencsés

Ezek a játékszabályok A játékosnak 5 számot kell megjelölnie az A számmező 50 számából (5/50) és további két számot a B számmező tíz számából (2/10). A játék jelenlegi ára Magyarországon 660 Ft. Összesen 12 nyerőosztályban lehet nyereményt elérni.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.