Ők Bajor Imre gyermekei: továbbviszik édesapjuk örökségét

Budapest — Továbbviszi Bajor Imre (†57) örökségét két gyermeke, Lili (23) és Marci (22). A négy éve elhunyt legendás színész humora és tehetsége lányán és fián keresztül élhet tovább a filmes szakmában.

Bár a fiatalokat szüleik, főként édesanyjuk, Hámori Eszter (48) eleinte nagyon féltette a színház világától, be kellett látnia, hogy erre a pályára születtek. Ráadásul a Budapesti Metropolitan Egyetemen hamarosan végző Bajor Marci készülő diplomafilmjében a főszerepet húga, Lili játssza.

– Mindig is szerettem volna együtt dolgozni Lilivel, most végre elérkezett az idő. Évek óta dolgozom két nagyszerű, Londonban már díjazott csoporttársammal, Kalotai Dani operatőrrel és Timkó Imre rendezővel, velük közösen vágtunk bele egy nehéz társadalmi témát boncolgató filmbe, aminek Lili a főszereplője. Az ő karakterének lelki vívódásait mutatja majd be a mozi. Most tartunk a forgatások felénél – magyarázta a Vasárnapi Blikknek Bajor Marci, akinek különleges kapcsolata van a testvérével. A vérkötelék sok mindent meghatározott az életükben, többek közt azt is, hogy szinte egy rugóra jár az agyuk, így a közös munka is gördülékenyen megy.

– Lilivel egy napon születtünk, egy év különbséggel. Nagyon egy hullámhosszon vagyunk, gyakran kitaláljuk egymás gondolatát, így a közös munka is nagyon szórakoztató – mosolygott Marci, akivel ellentétben húga eddig inkább a színpadon bontogatta szárnyait. A negyedéves hallgató szintén a Színművészeti diákja, de már komoly szerepet kapott a Vígszínházban.

– A bátyám filmje óriási kihívást jelent számomra. Eleinte aggódtam, hogy megy majd a közös munka, de Marci tökéletesen tudja, mit akart – kezdte a Vasárnapi Blikknek Bajor Lili, aki már belekóstolt a sorozatok világába.

– Tavaly már szerepeltem az Egynyári kaland című sorozatban, ez a napokban kerül majd képernyőre, de nagyon más világ a filmezés. A színházban egy este egyszer van lehetőségem előadni a karaktert, a filmnél azonban van, hogy hatszor felvesszük ugyanazt. Ráadásul egy hatalmas mikrofon van felettem, 30 ember sürög-forog, de csak én látszom a filmben. Emiatt vannak gátlásaim, de igyekszem leküzdeni őket. Zöldfülűnek érzem még magam ebben a műfajban, de minden erőmmel azon vagyok, hogy a legjobb alakítást nyújtsam – mondta Lili, akit édesanyja eleinte féltett a pályától.

– Bár anyukám mindig féltett ettől a világtól, és nem szerette volna, ha a színészi pályát választom, de már beletörődött, hiszen látja, hogy sokat dolgozok érte! – tette hozzá Lili.

Legendás szerep

Alig két évvel ezelőtt Bajor Lili egy vizsgaelőadásán megkapta a Mágnás Miska női főszerepét, azt a darabot, amelyben édesapja a legendás címszerepet játszotta. A fiatal színésznő Marcsa karakterét alakította, akit annak idején Bajor partnereként Oszvald Marika (66) formált meg az Operettszínház közönsége előtt.

forrás

Szólj hozzá

admin