0

Pelenkázni kell a teheneket az Alpokban. Az oka? Meglepődik majd..

Bajor gazdák bizarr módon protestálnak az Európai Unió új trágyázási szabályzása ellen, amely a zöldellő lejtőket védi az állatok végtermékétől. A parasztok tiltakozásul pelenkát adtak a teheneikre.

A Felső-Bajorországban élő Johann Huber családja évszázadok óta állattenyésztéssel foglalkozik, ám egy rendelet veszélybe sodorhatja megélhetésüket.

Pelenkás tehenekkel tiltakoznak a gazdák

Az Európai Unió új szabálya előírja, hogy a domboldalakat tilos egy bizonyos mértéknél erősebben trágyázni, és bár a rendelet elvileg csupán a műtrágyára vonatkozik, csakhogy a tehenek végterméke is nagy mennyiségű nitritet tartalmaz, ezért a szabályozás hatálya alá esik.

Huber szerint nem marad számára más lehetőség, mint minden tehenére óriási zsákot erősíteni, így védve az Alpok lejtőit a túlzott trágyázástól.

– Nincsenek egyenpelenkák, minden tehenemet egyedileg kellett „felöltöztetnem”. Ha megszegem a szabályt, elesek a mezőgazdasági támogatástól, és tönkremegyek – nyilatkozta a Daily Mailnek Huber. Az Európai Bizottság szerint az egész tiltakozó akció marhaság, mert a tehenek szabadon üríthetnek az egész kontinensen, az ürülékük nem esik tilalom alá.

szerző: borsonline

 

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.