0

Putyin: Egyre feszültebb a helyzet ezt senki nem éli túl

Az Egyesült Államok és Oroszország közötti háború nukleáris holokausztot eredményezne, amelyet senki nem élne túl – nyilatkozta Vladimir Putyin orosz elnök Oliver Stone amerikai lmrendezőnek egy show-műsorban. Stone megkérdezte Putyint, hogy vajon az USA lenne-e a „domináns” egy, a két atomhatalom közötti háború esetén.

„Nem hiszem, hogy bárki túlélne egy ilyen konfliktust” – közölte Putyin.

Amikor Stone megkérdezte Putyint, hogy van-e remény „bármilyen változásra” a Washington és Moszkva közötti kapcsolatokban, az elnök azt válaszolta: „Mindig van remény.”

Ezt követően az orosz elnök a NATO-t illető régi gyanú kérdését feszegette, szerinte ugyanis a NATO-hoz csatlakozó országok elkerülhetetlenül az amerikaiak „vazallusaivá” válnak.

„Ha egyszer egy ország NATO taggá válik, nehéz ellenállni az Egyesült Államok nyomásának. És hirtelen bármely fegyverrendszer elhelyezhető ebben az országban – fogalmazott Putyin. „Rakéta-rendszereinket ezért olyan létesítményekre kell irányítanunk, amelyek fenyegetnek minket. A helyzet pedig egyre feszültebbé válik” – mondta Putyin.

forrás:atv.hu

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.