4

Puzsér brutálisan kiosztotta a Trianont tagadó Vágó Istvánt

„Az osztrákok is sirathatnák a maguk Trianonját az autóikon…”

A fenti mondatot bírta közzétenni Vágó István, a Demokratikus Koalíció politikusa a Facebookon, nem mellesleg 24 órával a Trianon-emléknap után egy „Nagy-Ausztria” matrica kíséretében.

 

Puzsér Róbert publicista ugyanitt akkora verbálist tockost osztott ki ezért, hogy a Hargitáig szólt. Íme:

„Vágó István a kuruc.info stílusát és szellemét hordozva táplálja a polgárháború tüzét. Úgy érzi, hogy a trianoni békediktátum évfordulója a megfelelő alkalom arra, hogy honfitársainak érzékenységébe, személyes és családi tragédiájába gázoljon. Lehetséges, hogy a kvízprofesszor nem érti a különbséget az osztrák állam és a Habsburg ház között? Az általa megjelölt területek soha nem voltak Ausztria részei, az osztrákok soha nem tekintették azokat a hazájuknak, ahogy Németalföldet, Spanyolországot és fél Dél-Amerikát sem, pedig volt idő, amikor ezeket mind a Habsburgok uralták. Vajon ezeket a birtokokat miért nem tüntette fel Vágó István az általa mellékelt osztrák revizionista térképen?

Az talán még megbocsátható, ha egy kvízprofesszor, aki telehencegi a világot a hallatlan műveltségével, nem képes megérteni alapvető történelmi fogalmakat és közjogi konstrukciókat, csakhogy Vágó István nemcsak tudatlan, de etikátlan: nem vesz tudomást arról a tényről, hogy a trianoni békeszerződés következtében hárommillió és háromszázezer magyar ember vesztette el az állampolgárságát, és került idegen hatalom felügyelete alá, ahol a kisebbségek alapvető nyelvi és kulturális jogai sok helyütt máig nem biztosítottak – nem kevés utóduk ma is másodrendű állampolgár. Ezt a dél-tiroli osztrák kisebbség helyzetével összevetni egyszerűen alávaló és méltánytalan.

A Demokratikus Koalíció alelnöke nevetség tárgyává próbálja tenni a magyarság holokauszt melletti legnagyobb nemzeti tragédiáját. Én sem hiszek a történelmi sérelmek kényszeres és folytonos napirenden tartásában, Vágó István azonban nem feldolgozni vagy akár csak félretenni kívánja a Trianon-traumát, hanem felhasználni provokációra és gyűlöletkeltésre. Nem engedheti begyógyulni a sebet, mert ha ez megtörténik, egy nap a polgárháborúnak is vége lehet.

Vágó István az a kulturális térben, ami Gyurcsány Ferenc a politikában: örök mementó. Hiába igaz, hogy a véleményük nem reprezentálja a baloldalt, hiába igaz, hogy ma már csak egy szélsőség, mégis máig ők a hivatkozási pont: ilyen a magyarországi baloldal – semmit sem ért, nincs szíve, ostoba és gőgös. Semmi közünk hozzá. Nem közülünk való.”

Szólj hozzá

admin

4 Comments

  1. Kvízprofesszor ???Ennyi erővel mindenki, aki olvasni és írni tudd az „professzor” ? Tudása a lexikonokból adódott, amit kimásolt. Aki a DK-ba belép az csak egy írástudó majom lehet. .

  2. Teljes mértékben igazat adok Puzsérnak! És ez az írás sem nem negatív, sem nem agresszív. Csupán korrekt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.