A RENDŐRSÉG FIGYELMEZTET MINDENKIT! HA ILYEN FLAKONT TALÁL AZ AUTÓJA KEREKÉNÉL, VIGYÁZZON MERT NAGY BAJBA KERÜLT! OSSZÁTOK, HOGY ERRŐL MINDENKI IDŐBEN TUDJON!

A rendőrség egy közleményben hívja fel az autósok figyelmét erre az új trükkre, melyet az autó tolvajok használnak mostanában már hazánkban is!

A tolvajok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a kiszemelt autót el tudják lopni. Ennek érdekében egy új módszert eszeltek ki. A trükk lényege, hogy a tolvajok egy műanyag flakont helyeznek a kerék belsejére eldugva. Majd amikor a gyanútlan sofőr elindul, egy zörgést fog hallani ( ugye ezt a műanyag okozza majd ). Ezek után kiszáll, hogy megnézze mi volt az, ezt kihasználva a tolvaj beugrik a járműbe és elhajt vele.

Ez csak egy, a számtalan esetből, ami az interneten kering. Volt amikor konzerves dobozzal játszották el ugyanezt, vagy az autó szélvédőjére egy papírt tettek, ami a kilátásban zavarta a sofőrt. A lényeg minden esetben az, hogy a tulaj kiszálljon és elterelődjön a figyelme. Akkor is figyeljünk, ha egy másik sofőr jelez nekünk esetleg valami problémát. Az a személy lehet a tolvaj társa.


Ha kiszállunk a gépjárművünkből, minden esetben állítsuk azt le és vigyük magunkkal a slusszkulcsot!

Mindenkit arra szeretnénk kérni, hogy ossza meg azt a felhívást, hogy ne essen senki áldozatául ezeknek a tolvajoknak!

forrás

Szólj hozzá

admin