4

Román műsorvezető: “A magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában!”

Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kolozsvári szervezetének elnöke is feljelentette a B1 hírtelevíziót az Országos Audiovizuális Tanácsnál egy vasárnapi műsor magyarellenes uszításai miatt.Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kolozsvári szervezetének elnöke is feljelentette a B1 hírtelevíziót az Országos Audiovizuális Tanácsnál egy vasárnapi műsor magyarellenes uszításai miatt.

 

A vasárnap esti műsorban Radu Banciu műsorvezető a magyarországi kvótanépszavazás kapcsán arról értekezett, hogy a magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában. „Orbán úr, tudja meg, hogy Romániának is jobb lenne magyarok nélkül” – idézte az MTI Banciut, aki így folytatta: „Az arabok Szíriában és Palesztinában, önök Magyarországon, mi itt, rendben?” A műsorvezető azt a nézetét is kifejtette, hogy a romániai magyarok „ha annyira magyarnak tartják magukat és annyira románellenesek, menjenek Magyarországra”.

Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke elfogadhatatlannak tartotta az újságíró megbélyegző kijelentéseit. „Ezek sértőek a magyar közösségre nézve, sem az RMDSZ, de úgy gondolom, hogy egy romániai állampolgár sem vállalhat ezekkel közösséget” – idézte az RMDSZ hírlevele az ügyvezető elnököt. „Elfogadhatatlan az az állítás, miszerint a magyar embereknek semmi keresnivalójuk az országban, ez esetben különösen az, hogy átlátszó módon vajmi gazdasági bevándorló szerepet sóznak ránk” – adott hangot véleményének Kovács Péter.

Az ügyvezető elnök hozzátette, az RMDSZ azt kérte a román médiahatóságtól, hogy büntesse meg a B1 televíziót, és kötelezze nyilvános bocsánatkérésre a visszaesőnek számító műsorvezetőt. Keddi közleményében Fancsali Ernő, az EMNP kolozsvári szervezetének elnöke arra emlékeztetett, hogy a B1 csatornának legutóbb 50 ezer lej bírságot kellett fizetnie, amikor Radu Banciu műsorvezető hasonló kijelentést tett. A politikus reményét fejezte ki, hogy a hatóság most is megteszi a szükséges lépéseket.

 

forrás

Szólj hozzá

admin

4 Comments

  1. A magyarok ott is magyarországon élnek,még ha jelenleg nem is így hívják az adott területet.

  2. Nem minden magyar ért ám egyet azzal, amit a miniszterelnökünk csinál!! Velem együtt sokan másoknak is az a véleménye, hogy hagyjuk már azt a Trianont, nekünk anélkül is megvan a magunk baja! A kisemberek többsége a békére és a nyugalomra vágyik, nem pedig a(z akárki által) felszított ellenségeskedésre!
    De ha Önök megtiltanák, hogy Romániában politikai gyűléseket, pénzosztásokat (nem is akármennyit!) rendezzen egy más országbeli miniszterelnök (Orbán), akkor talán az ottani magyarok is nyugodtabban ülnének a fenekükön.
    A szlovákok eleve nem szavazhatnak ide, mert akkor a saját országukban nem voksolhatnának!!!!!!!
    Ez is jó megoldás! Nem csak beszélni kell, Önök, románok is tegyenek ellene!

  3. Ezzel most azt akarod helyeselni, hogy ti is beleszólhattok az itteni dolgok állásába a szavazatotokkal!? Jó, ha tudod, Orbán sz@rik rátok, csakis a szavazatok miatt gazsulál nektek. Ti döntitek el, hogy MI hogyan éljünk!? Menj a büdös francba!

  4. Mielott ezt az ertekes filozofiat kozzetette volna ez a cinwres baron, sovinuszta talpnyalo gane , mar az elott ia latszott rajta hogy mekkora barom. Sajnalatos hogy a roman media megengedi az ilyen sovinisztaknak hogy hangot adjanak es uszitsanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.