1

Schengennek vége! Egyszerre két uniós ország is elhagyja az övezetet

Az útlevél nélküli mozgást négy évre szüneteltetné a két ország, hogy ezzel is ellenőrizhetőbbé tegyék a migrációt, és csökkentsék a terrorveszélyt. A migráció és a terrorveszély visszaszorítása állhat a kezdeményezés hátterében  a kiszivárogtatott diplomáciai dokumentumok szerint, amelyről a The Times számolt be.

 

Franciaország és Németország azt tervezi, hogy „különleges körülmények” esetén a schengeni övezetet lényegében felfüggesztenék, ezzel minden utazónak határellenőrzésen kell átesnie, ha az adott ország területére lép.

 

A migránskrízis során az Európai Unió elrendelte az ideiglenes határellenőrzést, ám ez csak hat hónapra szól. A legutóbbi intézkedést heteken belül feloldja az Európai Bizottság. Egy ilyen kezdeményezés igen furcsa helyzetbe hozná a bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert, aki azon az enyhén szólva ellentmondásos véleményen van, hogy az útlevél nélküli utazás elsősorban nem a terroristáknak csábító, noha a laza ellenőrzést ki tudták játszani:

Igaz, hogy alkalmanként a terroristák profitáltak a nyílt határokból, de az elsődleges haszonélvezők az európai polgárok. Azt mondják nekünk, hogy a terroristáknak nyitottuk meg a határokat, de nem: a turisták előtt nyitottuk meg a határokat.

 

Forrás: 888.hu

Szólj hozzá

admin

One Comment

  1. A turizmusnak és a korlátlan kereskedelemnek gazdasági termelésnek nyitották meg a határokat ez eddig tiszta . A mai helyzet viszont azt diktálja be kell zárni a határokat visszaállítva az ellenőrzést az Európai polgárok a turisták és a gazdasági élet biztonsága érdekében ! A biztonság felülír minden liberális nyitott társadalmi elvet , ha nem képesek garantálni az alapot sem ,megvédeni az unió állampolgárait a beáramló idegen fanatikus terroristáktól ! Az Európai bizottságnak cselekednie kell a halogatás csak a káoszt és a vitákat növeli kezelhetetlenné és az államok kilépéséhez vezet ami az összeomlást hozza magával ! Gazdasági társulásnak adták el a csatlakozást a három alapítótag ország igen jól működött évtizedeken át az újonnan csatlakoztatott országokkal bővített EU vezetői viszont már teljesen átmentek politikai megmondó szerepbe …és ez az ami tűrhetetlen egy demokráciában !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.