0

Soha nem voltak még ennyire bizakodóak a magyarok. Itt vannak a számok:

Nagyon bizakodóak a magyarok a kormány jó gazdaságpolitikájának köszönhetően! Történelmi csúcsára emelkedett a GKI konjunktúraindexe. Az üzleti várakozások még soha, a fogyasztóiak pedig csak 2002 néhány hónapjában voltak a mostaninál is kedvezőbbek a cég által végzett felmérés szerint.

 

A GKI fogyasztói bizalmi index decemberben a novemberi enyhe romlást követően kivé-telesen markánsan emelkedett. A lakosság saját pénzügyi helyzetének következő egy évét, valamint megtakarítási képességét is jobbnak ítélte, mint novemberben. Az emberek saját pénzügyi helyzetükről, várható megtakarítási képességükről, valamint a magyar gazdaság jövőbeli helyzetének megítéléséről alkotott véleménye csak 2006 első felének egyik hónapjában volt a mostaninál kedvezőbb, a munkanélküliségtől való félelem pedig még sohasem.

 

 

Az üzleti szférán belül decemberben az ipari és az építőipari bizalmi index is történelmi csúcsot döntött, a kereskedelmi pedig csak egyszer volt ennél kissé kedvezőbb. Csak a szolgáltató cégek várakozása romlott valamelyest novemberhez képest, igaz akkor történelmi maximumán állt.

 

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.