0

Sokkoló: üresen találta a koporsót fia exhumáltatásakor az édesanya

Egy gyászoló édesanya sebeit újra feltépték, amikor halott kisbabájának exhumáltatásakor kiderült: a fia teste eltűnt a koporsóból.

Lydia Reid (69), egy héttel a szülése után vesztette el kisbabáját 1975-ben. A megtört édesanya egy ideje azt sejtette, hogy fia koporsójába nem a gyermekét temették el. Sokáig harcolt a maradványok exhumáltatásáért, hogy DNS-teszttel kideríthessék, tényleg ő fekszik-e a sírban. Ám amikor ez megtörténhetett, még nagyobb megrázkódtatás érte, mint amire számított: a koporsót üresen találták.

A skót asszony a nyárig állította, hogy babája halála után nem a fia testét temette el a temetkezési vállalat. Így a testet még az eltemetése előtt megvizsgáltatta és DNS-mintákat vetetett belőle. Lydia azóta az egyik élharcosává vált annak, hogy ráirányítsa a figyelmet a skót kórházak törvénytelen szokására, hogy halott gyerekek testeivel kísérleteznek.

Az edinburgh-i nő nyárra végre a kezében tarthatott egy bírósági engedélyt a test exhumáltatására. Azonban se csontvázat, se bomlásra utaló jelet nem találtak. A koporsóban mindössze egy kendő, egy sapka, egy kereszt, és egy névtábla volt.

Az édesanya szerint patológusok ellopták fia maradványait, mint ahogy ezt másokéval is megteszik.

A rendőrség vizsgálatot indított – írja a Daily Record.

Szólj hozzá

admin1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.