Súlyos betegségéről vallott Demcsák Zsuzsa

Mióta távozott az ATV-től, Demcsák Zsuzsáról nem sokat lehetett hallanni. A műsorvezetőnő most a Story magazinnak mesélt az elmúlt öt hónap történéseiről. Az interjú során az is kiderült, hogy súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd.

Demcsák Zsuzsa nehéz időszakon ment keresztül. A műsorvezetőnő öt hónappal ezelőtt, Szanyi Tiborral készített interjúja után távozott az ATV-től, azóta néhány Facebook-posztot leszámítva nem nagyon hallatott magáról.

„Életem legjobb döntése volt a visszavonulásom. Arról nem beszélve, mennyire jó érzés volt, hogy nem foglalkozott velem a média” – mondta Demcsák a Story magazinnak adott interjújában. A műsorvezetőnő szerint mindig előre kell nézni, nem szabad a múlton rágódni. Egyébként is minden rosszban van valami jó: „Ha nincs ez az egész, akkor nem derült volna ki, hogy súlyos beteg vagyok”.

Demcsák a lapnak elárulta, hogy a csatornától való távozása után két hónapig orvostól orvosig járt, s a vizsgálatok során fedezték fel gyógyíthatatlan betegségét.

„Súlyos pajzsmirigy-alulműködésem van, annak is egy nagyon előrehaladott állapota, az úgynevezett Hashimoto-kór. Ez egy gyógyíthatatlan autoimmun betegség, ami – ha sikerül is a gyógyszeres terápiáját jól beállítani – csak tünetmentessé tehető, de nem gyógyítható.”

Demcsák azt mondja, bár nála sikerült jól beállítani a gyógyszeres kezelést, élete végéig pirulákat kell szednie, de úgy véli, így is lehet teljes életet élni, ha odafigyel az ember.

forrás

Szólj hozzá

admin