0

Váratlan ország támadta meg Magyarországot! “Orbán megérdemli, hogy eljárást indítottak

Erkölcsi elégtételnek nevezte a migránsok tízezreivel küzdő Olaszország számára a menekültügyben Magyarországgal, Csehországgal és Lengyelországgal szemben indított európai uniós kötelezettségszegési eljárást Paolo Gentiloni olasz kormányfő az Európai Tanács csütörtökön kezdődő ülése előtti római parlamenti felszólalásában.

Paolo Gentiloni “tragikusan lassúnak” nevezte az EU közösségi migrációs politikáját, amelynek “sebessége” az olasz kormányfő szerint “drámaian elmarad” a római kormány által várt ütemezéshez képest.

 

Az eredeti tervek szerint Olaszországból 2015-től mintegy negyvenezer menedékkérőt kellene áthelyezni más EU-államokba, de ezek közül csak néhány ezren hagyták el Olaszországot.

 

Az olasz miniszterelnök az eredmények közé sorolta, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a kötelező menekültkvótákra nemet mondó EU-tagállamokkal szemben.

 

Kijelentette azonban, hogy ez Róma számára mindenekelőtt “erkölcsi elégtétel”, és “nem vigasztalja” a római kormányt a kialakult migrációs helyzetért.

 

Paolo Gentiloni hozzátette, az EU-nak jeleznie kell, hogy kész-e végre cselekedni, vagy Olaszországnak egyedül kell lépnie az országot terhelő migráció megoldása érdekében.

forrás: atv.hu

Szólj hozzá

admin1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.