Vigyázz! Ha ilyen húst látsz a szupermarketben jobb ha nem veszed meg, mert felvizezték! ÍGY ISMERHETED FEL A VIZEZETT HÚST >>>

Íme a multik, szupermarketek nagy átverése! Így vizezik fel a csirkemellet, csirkehúst! Ha ilyet látsz a húson inkább ne vedd meg, mert felvizezték!

A Guardian azt írja, hogy Angliában most azzal spórolnak a boltok, hogy felvizezik a fagyasztott csirkemellet. Ráadásul elég rendesen, jellemzően a teljes súly egyötöde víz. Maga a folyamat úgy néz ki, hogy betonkeverőszerű gépekben alámerítik a húst, és utána még hozzáadnak néhány foszfátot is, hogy megkössék a folyadékot. Ráadásul például a Brazíliából importált húst már eleve úgy hozzák be, hogy van benne kukoricaolaj és só.

Ha megnézitek az alábbi videót, kiderül, hogy hogyan lesz a “fonnyadt” kis csirkemellből első osztályú termék némi víz hatására…

A hatóság most ott tart, hogy még azt sem tudták eldönteni, törvényes-e ez az egész. Ez valószínűleg attól függ, hogy a boltok feltüntetik-e a hozzáadott anyagokat, bár egy bizonyos határ fölött azért nem biztos, hogy egyáltalán szabad még csirkehúst mondani. Lehet, hogy be kell vezetni valamilyen beszédes műszót, mondjuk azt, hogy „csirke jellegű mell”. Ugyanerről a módszerről Hollandiában már kimondták, hogy illegális. A mérések szerint az éttermekben még több víz van a húsban, az olcsóbb helyeken akár 40 százalék is. Itt persze még rosszabb helyzetben vannak a vásárlók, mert nem látják a címkét.

A gyártók egyébként azt hazudják, hogy a vizezéstől finomabb lesz a hús, persze aki evett már igazi háztáji csirkét, az ismeri csak igazán a finom csirkehús ízt.

Forrás: http://tudnodkell.info/

Szólj hozzá

admin