Zord idők jönnek az angliai magyarokra!

Bajban lehetnek az angliai magyarok! A brit kormány azonnali hatállyal megtagadhatná a szociális ellátást az EU más tagállamaiból érkező munkavállalóktól – közölte a brüsszeli testület szóvivője.

Legfrissebb statisztikák szerint körülbelül 300 ezerre becsülhető a Magyarországról kivándorlók száma, a hazai szakértő szerint sokukra veszélyt jelent a közelgő megállapodás.

– Nyugat-Európában folyamatos és nagy a szakemberhiány. A brit kormány azonban csak a „hasznos”, szerződéssel rendelkező, vagy hat hónapon belül munkát találó embereket várja. A többiekre viszont valóban zord idők jönnek – magyarázta a Blikknek Kiszelly Zoltán poli­tológus.

A brit kormányfő elérheti a külföldiek ellehetetlenítését / Fotó: Profimedia-Reddot

David Cameron, brit kormányfő a napokban fogadta Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét. A megbeszélés középpontjában a londoni kormány által Brüsszeltől követelt szabályozási reformok álltak. A tárgyalófelek nem jutottak egyezségre, de jelentős közeledést értek el.

Olyan folyamatról van szó, amelyet az EU mind a huszon­nyolc tagállamának jóvá kell hagynia. A végleges megoldást sokan az uniós állam-, illetve kormányfők február 18-án és 19-én esedékes csúcstalálkozójától várják.

forrás:http://www.blikk.hu

Szólj hozzá

admin